COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum a reacționat Elon Musk la cumpărătura lui Bill Gates

Cum a reacționat Elon Musk la cumpărătura lui Bill Gates

Elon Musk nu este impresionat de miliardarul Bill Gates, pe care l-a numit pe Twitter ”dezamăgitor” după ce fondatorul Microsoft a anunţat că şi-a cumpărat un automobil Porsche Taycan integral electric, relatează CNBC, preluat de News.ro.

”Ca să fiu sincer, conversaţiile mele cu Gates au fost dezamăgitoare”, a scris Musk pe Twitter.

Gates a dezvăluit achiziţia în timpul unui interviu acordat popularului YouTuber Marques Brownlee. Brownlee, l-a întrebat pe miliardar, menţionînd Tesla, despre eforturile de combatere a schimbărilor climatice cu ajutorul unor produse care folosesc energie nepoluantă, cum sînt automobilele electrice.


Miliardarul de 64 de ani a răspuns afirmînd că vehiculele electrice sînt încă în urma celor pe benzină în ceea ce priveşte autonomia, dar a adăugat că vehiculele de pasageri ”sînt unii dintre factorii cei mai promiţători” pentru reducerea costului alternativelor prietenoase mediului.

”Şi în mod sigur Tesla este unul dintre aceşti factori, dacă trebuie să menţionezi o companie”, a spus Gates.

Acesta nu a cumpărat însă un automobil Tesla.

”Tocmai am cumpărat un Porsche Taycan”, a dezvăluit Gates.

”Trebuie să spun, este un automobil cu preţ premium, dar este foarte, foarte tare. Este primul meu automobil electric şi îmi place foarte mult”, a spus miliardarul.

Automobilul Porsche Taycan Turbo este comercializat în SUA la preţul de 150.900 de dolari, în timp ce versiunea mai scumpă Turbo S costă 185.000 de dolari.

Automobilele Tesla sînt şi ele costisitoare, dar automobilul entry-level Model 3 are un preţ standard mult mai accesibil, de 39.490 de dolari.

Musk a reacţionat la achiziţia lui Gates răspunzînd unui utilizator al Twitter care s-a întrebat de ce co-fondatorul Microsoft ”a decis să cumpere un Taycan în loc de un Tesla”.

Nu este prima oară cînd Musk îl provoacă pe Twitter pe unul dintre miliardarii din industria tehnologiei.

În 2017, şeful Tesla a criticat atitudinea optimistă a lui Mark Zuckerberg referitoare la inteligenţa artificială, afirmînd că şeful Facebook ”are o înţelegere limitată a subiectului”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load