X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Cum a întîmpinat China Anul Nou

11 feb. 19:36   Externe
3149 0

China a întîmpinat Anul Nou în această noapte cu un show spectaculos de drone și cu cel mai mare festival al focurilor de artificii.

Videoclipul cu acest spectacol plin de culoare a fost publicat pe pagina sa de socializare de către Yan Wenbin, ambasadorul Chinei în Republica Moldova.

Anul Nou chinezesc mai este numit și Festivalul Primăverii. În tradiția chineză, se crede că această zi marchează începutul trezirii naturii.

În acest an, Anul Nou a fost întîmpinat conform calendarului oriental pe 10 februarie, iar sărbătorile vor continua încă două săptămîni. Oamenii își iau rămas bun de la anul Iepurelui Negru de Apă și salută anul Dragonului Verde de Lemn, pe care tradiția chineză îl asociază cu putere, noroc și succes.

Anul Nou chinezesc este sărbătorit în fiecare an la date diferite, care se încadrează între 21 ianuarie și 21 februarie, și este programat să coincidă cu a doua lună nouă după solstițiul de iarnă (21 decembrie).


Chinezii sărbătoresc Anul Nou prin focuri de artificii, care se presupune că sperie spiritele rele și atrag pacea și fericirea. Oamenii din China și din alte țări din Asia de Sud-Est ard, de asemenea, tămîie, despre care cred că are aceeași putere de a alunga răul și de a atrage binele.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав