УМЕРЛО 1700

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum a comentat Lavrov situația din Belarus

Declarațiile țărilor Uniunii Europene privind situația din Belarus sînt exclusiv geopolitice, a declarat șeful MAE al Federației Ruse, Serghei Lavrov, în cadrul emisiunii "60 de minute" de la postul de televiziune "Rusia 1".

"Ceea ce se întâmplă în Belarus ne îngrijorează foarte mult, ne îngrijorează încercarea de a folosi dificultățile interne cu care se confruntă acum Belarusul, poporul belarus, conducerea belarusă, pentru a interveni în aceste evenimente, în aceste procese din exterior. Și nu doar să intervină, ci să intervină pentru a impune Belarusului acele ordine pe care jucătorii externi le consideră profitabile pentru ei înșiși. Am văzut această luptă și în etapele anterioare de dezvoltare a situației după ce Uniunea Sovietică a încetat să mai existe. Ultimul exemplu, desigur, este Ucraina", a spus el.

După cum scrie sputnik.md, ministrul rus de Externe și-a exprimat convingerea că poporul Belarusului se poate clarifica și singur cu situația actuală.

"Sper foarte mult că belarușii, ca și toți prietenii belarușilor de peste hotare, iar Belarus are foarte mulți prieteni, se vor clarifica singuri cu problemele lor și nu vor asculta de cei care au nevoie de Belarus doar pentru a absorbi spațiul geopolitic, pentru a-și impune cunoscuta logică distructivă: ori sînteți cu Federația Rusă, ori cu Europa", a spus el.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load