COVID-19 în MOLDOVA

Cum a comentat Kremlinul reținerea cetățenilor ruși în Belarus

Cum a comentat Kremlinul reținerea cetățenilor ruși în Belarus

Moscova nu are deocamdată informații despre orice fapte ilegale sau planuri de "destabilizare a situației" de la cetățenii ruși reținuți în Belarus, a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.

"Astăzi, ambasadorul nostru discută cu Ministerul de Externe și cu colegii din Minsk, de aceea sperăm că, drept urmare a acestei comunicări, precum și prin canalele de comunicare dintre serviciile speciale, vom obține informații complete despre ceea ce s-a întîmplat. Desigur, mizăm pe faptul că drepturile cetățenilor ruși reținuți vor fi respectate pe deplin", a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui FR, Dmitri Peskov.

Toate afirmațiile privind implicarea Rusiei în protestele din Belarus, el le-a numit insinuări. Deocamdată Putin și Lukașenko nu planifică să discute acest subiect în regim de urgență la telefon, a adăugat Kremlinul.


Peskov a negat, de asemenea, informațiile apărute în ajun precum că printre deținuți există cetățeni ai Ucrainei. Peskov a subliniat că toți sînt cetățeni rușii, scrie ria.ru.

Anterior, presa belarusă, cu referire la surse din organele de Drept, a comunicat despre reținerea a 33 de ruși la Minsk și în sudul țării. Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii a anunțat despre acest lucru oficial Ambasada Rusiei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load