AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Criza umanitară se amplifică în Afganistan, avertizează ONU

7 oct. 2021,, 19:30   Război în Ucraina
1809 0

Criza umanitară din Afganistan se amplifică şi aceasta la o scară şi o rapiditate rare, a declarat miercuri Mary-Ellen McGroarty, şefa Programului Alimentar Mondial (PAM) pentru această ţară, solicitînd comunităţii internaţionale să fie mai generoasă, relatează AFP.

"Este pentru prima dată cînd am văzut o criză ca aceasta care să se agraveze într-un un ritm şi la o scară'' atît de dramatice, a declarat această specialistă de lungă durată pentru operaţiuni de ajutor umanitar, într-o videoconferinţă cu jurnalişti la ONU, în New York, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Înainte ca talibanii să ajungă la putere, la mijlocul lunii august, ''aveam deja o criză umanitară de proporţii incredibile'', afectînd aproximativ 18 milioane de persoane. "Este din ce în ce mai rău", a insistat ea, indicînd că PAM îşi reevaluează datele.

''Ne aşteptăm ca cifrele să crească, în special în ceea ce priveşte problema alimentaţiei şi malnutriţiei'', a menţionat Mary-Ellen McGroarty, făcînd referire şi la ''o criză de lichidităţi'' în ţară care justifică, potrivit ei, faptul că comunitatea internaţională ar trebui să fie mai generoasă la apropierea unei ierni temute în Afganistan.

''Oamenii devin din ce în ce mai disperaţi şi cu bani din ce în ce mai puţini'', a avertizat ea. Întrebată dacă talibanii pun obstacole în calea ajutorului umanitar, oficialul PAM a răspuns negativ.

''Nu prea avem obstacole'', iar ajutorul se bazează pe ''principii umanitare, imparţialitate, neutralitate, independenţă operaţională'', a argumentat responsabila ONU. Talibanii ''ştiu că astfel se acordă ajutorul umanitar'', a adăugat ea.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав