COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Criza provocată de coronavirus face ravagii în Coreea de Nord

11 mar. 23:30   În lume
1867 1

Coreea de Nord, „cea mai închisă ţară din lume,” s-a transformat și mai mult într-o fortăreaţă, de la începutul pandemiei. Țara care nu a raportat niciun caz de COVID ar fi construit un nou centru de detenție pentru cei care încalcă măsurile de carantină impuse, susține un raportor ONU pentru Coreea de Nord, care descrie proporțiile dezastrului: copii și bătrîni care cerșesc, oameni morți de foame.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de Covid-19 pe teritoriul său pînă acum. Potrivit datelor OMS, au fost efectuate 13.259 teste de screening, toate cu rezultate negative

Frontiera terestră dintre Coreea de Nord și China a fost închisă, zborurile internaţionale interzise, iar călătoriile strict restricționate, relatează Le Figaro, potrivit digi24.ro.

Condiţiile de viaţă ale locuitorilor țării s-au înrăutăţit în mod clar, a avertizat miercuri Tomás Ojea Quintana, raportorul special al Naţiunilor Unite.

„Un nou centru de detenţie pentru persoanele care încalcă măsurile de carantină ar fi fost construit în provincia Hwanghae de Nord”, a spus el.


Declinul economiei ţării s-a intensificat odată cu închiderea frontierelor, iar ajutor umanitar nu mai vine.

„Au fost raportate decese din cauza foametei, precum şi o creştere a numărului de copii şi vîrstnici care apelează la cerşetorie, deoarece familiile nu sînt în măsură să-i susţină”, a mai afirmat raportorul ONU.

Coreea de Nord, care face parte din schema Covax, va primi 1,9 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X