COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 479

Criză de șoferi de taxi și în Marea Britanie, nu doar la Chișinău

6 noi. 2021,, 13:30   În lume
2015 0

După criza șoferilor de camion, Marea Britanie se confruntă cu o alta, a șoferilor de taxi autorizați, după ce mai mult de jumătate dintre cei care lucrau în acest sector s-au retras din cauza pandemiei de COVID-19. Potrivit autorităților, circa 160.000 din cei 300.000 de șoferi de taxi au renunțat la această meserie în ultimul an, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Pe măsură ce autoritățile britanice introduceau măsuri mai strice împotriva coronavirusului, cererea pentru călătoriile cu taxi-ul a scăzut, ceea ce i-a determinat pe mulți dintre șoferii autorizați în această profesie să își caute un alt job, care să nu depindă în așa mare măsură de un eventual lockdown.

Astfel, Marea Britanie a ajuns să se confrunte cu o criză de șoferi de taxi, această lipsă stîrnind îngrijorări cu privire la siguranța femeilor, a studenților și a lucrătorilor de noapte care au probleme să ajungă acasă.

„A devenit o problemă de siguranță publică și este vital să o abordăm acum”, spun autoritățile.

Întîrzierea în eliberarea de licențe și înmatricularea vehiculelor, precum și controalele medicale și cele de cazier pentru șoferi, au dus la ceea ce Asociația de Închiriere de Mașini Private cu Licență (LPCHA) a numit „o furtună perfectă”.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X