COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Criza carburanților în Marea Britanie: Armata ar putea fi implicată

28 sep. 17:15   În lume
1483 0

Se întîmplă și la case mai mari. Este criză de carburanți în Marea Britanie! Șoferii formează cozi de kilometri la puținele benzinării, care mai au în stoc benzină și motorină, transmite Noi.md cu referire la tv6.md.

În schimb, guvernul britanic şi companiile petroliere spun că nu sînt motive de panică.

Pînă la 90% din stațiile de benzină din Marea Britanie au rămas luni fără combustibil, din cauza crizei grave de şoferi de camion, din această ţară, care ar trebui să livreze carburanții. Astfel, britanicii au ajuns să stea la cozi care se întind pe kilometri întregi pentru a putea cumpăra, după ore bune de aşteptare, benzină, care a ajuns să fie distribuită în raţii.

Criza şoferilor de camion şi tir a creat mari probleme în lanţurile de aprovizionare, de la alimente pînă la combustibil. În consecință unele stații PECO chiar s-au închis.

În schimb, guvernul britanic şi companiile petroliere spun că nu sînt motive de panică. Autorităţile au anunţat crearea unui sistem de vize temporare în încercarea soluţionării crizei de șoferi de camion, chiar dacă acest plan a fost criticat pe motiv că oferă doar o soluţie pe termen scurt. Pentru a mobiliza situația, în cursul acestei săptămîni, s-ar putea apela la armată care să aprovizioneze benzinăriile cu carburanți, dacă panica de cumpărare persistă.


Totodată, oficialii guvernamentali au dat undă verde planurilor de a aduce 5.000 de șoferi de camion străini. Ieşirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaş rezervor de brațe de muncă. Peste 50.000 de emigranţi au plecat din țară în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiştii se aşteaptă la un număr şi mai mare în acest an.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽