COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Creşte numărul infectaților cu noul coronavirus în Polonia

Creşte numărul infectaților cu noul coronavirus în Polonia

Polonia a înregistrat, la sfîrşitul săptămînii trecute, o creştere puternică a numărului de infecţii cu coronavirusul în special legate de o mină de cărbuni din sudul ţării, a raportat duminică Ministerul Sănătăţii, scrie AFP.

Ţara a înregistrat 1.151 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 576 sîmbătă şi 575 duminică, transmite Agerpres.ro.

Printre persoanele contaminate, circa două treimi sînt angajaţi ai minei Zofiowka şi membri ai familiilor acestora, în oraşul Jastrzebie-Zdroj, potrivit sursei.


Zofiowka este deţinută de grupul minier de stat JSW care a anunţat duminică pe Twitter un mare număr de contaminări şi la mina Pniowek. Această mină se află, de asemenea, în Silezia, epicentrul actual al pandemiei în Polonia.

În Cehia vecină, sute de noi cazuri de COVID-19 au fost diagnosticate la mina Darkov (nord-est) cu angajaţi polonezi printre pacienţi.

Ţară cu 38 de milioane de locuitori, Polonia numără pînă în prezent 26.561 de cazuri de COVID-19 dintre care 1.157 de decese.

La începutul lui martie, Polonia a introdus măsuri de izolare pentru a opri răspîndirea coronavirusului. La sfîrşitul lui mai, guvernul a relaxat aceste măsuri, autorizînd printre altele adunările cu maxim 150 de persoane.

Polonezii nu mai sînt obligaţi să poarte mască cu condiţia menţinerii unei distanţe de doi metri între două persoane.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load