COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirusul ar fi ucis 5 oameni din Coreea de Nord. Cum a ascuns Kim Jon-un cazul

Coronavirusul ar fi ucis 5 oameni din Coreea de Nord. Cum a ascuns Kim Jon-un cazul

Surse din provincia Pyongan, Coreea de Nord, au raportat că cinci persoane au murit la spitalul Sinuiju, după ce au suferit de febră și se speculează că ar fi fost infectați cu coronavirus.

Autoritățile din Coreea de Nord ar fi ordonat oficialilor de sănătate publică din Sinuiju să elimine rapid cadavrele și să păstreze decesele în secret, potrivit Daily NK.

Unul dintre pacienți a mers la un spital din Sinuiju la sfîrșitul lunii trecute, cu simptome similare unei răceli și deși i s-au administrat medicamente, acesta a murit, transmite NOI.md cu referire la stirileprotv.ro.

De asemenea, la un alt spital din Sinuiju, două zile mai tîrziu, doi pacienți au primit medicamente pentru febră, dar în cele din urmă au murit.


Alți doi pacienți de la un spital din Wuiju, în apropiere de Sinuiju, au murit la începutul lunii februarie.

Daily NK nu a putut stabili vîrsta, sexul, ocupația sau istoricul de călătorie recent pentru niciunul dintre cei 5 morți.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu a confirmat oficial niciun caz de infecție cu coronavirus în Coreea de Nord.

Cu toate acestea, OMS își bazează datele privind cazurile de infecție pe rapoartele furnizate de guvernul nord-coreean, ceea ce înseamnă că există limite pentru a confirma cît de veridice sînt datele.

Conducerea nord-coreeană are, însă, antecedente în care nu a raportat focare de boli contagioase.

Oficialii nord-coreeni par să fi fost îngrijorați de faptul că rapoartele despre focare ar putea duce la tulburări interne și ar reprezenta un pericol pentru actualul regim.

„Există zvonuri că în Coreea de Nord se răspîndește deja coronavirusul”, a declarat pentru Daily NK o sursă din provincie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load