COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirus: Personalul medical din Ungaria va primi un bonus de aproape 1.400 de euro în acest an

Coronavirus: Personalul medical din Ungaria va primi un bonus de aproape 1.400 de euro în acest an

Membrii personalului medical din Ungaria vor primi câte un bonus de 500.000 de forinţi (1.380 euro) în acest an, a anunţat vineri premierul ungar Viktor Orban, în intervenţia sa săptămânală la postul Radio Kossuth, transmite MTI.


Şeful executivului de la Budapesta a menţionat că o decizie privind eventuala prelungire a restricţiilor de circulaţie introduse săptămîna trecută pentru a limita răspîndirea pandemiei COVID-19 urmează să fie luată miercuri, 8 aprilie. Măsurile sunt în vigoare pînă la 11 aprilie.

Orban a adăugat că este obligatoriu pentru întregul personal medical să fie subordonat unui comandament central în caz de urgenţă de sănătate. În acest sens, sunt puse la dispoziţie 110 dormitoare cu o capacitate de 19.820 de locuri şi 58 de hoteluri pentru 5.661 persoane, precum şi 3.543 de vehicule.

Potrivit website-ului koronavirus.gov.hu, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creşte gradual, ajungând vineri dimineaţă la 623. Numărul persoanelor decedate este de 26, cele mai multe fiind pacienţi cu comorbidităţi.

Autorităţile medicale ungare au efectuat pînă în prezent 17.769 de teste. Ungaria se află în faza transmiterii comunitare a virusului, prin contacte personale. Cele mai multe cazuri au fost raportate la Budapesta (261) şi în judeţul Pesta din centrul Ungariei (124), iar cele mai puţine, trei, în judeţul Heves din nordul ţării.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load