COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirus: O simulare utilizată de Casa Albă estimează că în SUA numărul deceselor poate ajunge la 240.000

Coronavirus: O simulare utilizată de Casa Albă estimează că în SUA numărul deceselor poate ajunge la 240.000

O simulare utilizată de Casa Albă privind răspîndirea noului coronavirus indică faptul că numărul deceselor cauzate de COVID-19 în SUA ar ajunge la un număr cuprins între 100.000 şi 240.000, transmite miercuri dpa.


Modelul, prezentat într-o conferinţă de presă la Casa Albă, arată o scădere masivă faţă de estimările iniţiale care avansau numărul de 1,5 milioane de decese. Noua simulare ţine cont de măsurile adoptate de autorităţile americane pentru limitarea propagării noului coronavirus, printre care distanţarea socială.

''Sîntem convinşi că scăderea va fi înşelătoare. Vom continua să vedem creşteri, dar nu ne putem lăsa descurajaţi de asta'', a spus şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase şi Alergii american, Anthony Fauci.

În urmă cu trei zile, Fauci avertizase că SUA vor ajunge să aibă cîteva milioane de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, iar numărul deceselor cauzate de epidemia COVID-19 în această ţară ar putea depăşi 100.000.

Anthony Fauci, care este consilier al preşedintelui Donald Trump pe tema coronavirusului, a declarat pentru postul de televiziune CNN că actuala capacitate de testare în SUA pentru virusul SARS-CoV-2 este relativ slabă.

În SUA există deja confirmate 188.172 de cazuri de COVID-19, iar numărul deceselor legate de această epidemie a ajuns la 3.873, potrivit bilanţului anunţat marţi seară de Universitatea Johns Hopkins.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri