COVID-19 în MOLDOVA

Coreea de Sud le-a interzis militarilor să fumeze țigări electronice

Coreea de Sud le-a interzis militarilor să fumeze țigări electronice

Armata sud-coreeană a interzis utilizarea şi deţinerea de ţigări electronice în bazele militare din motive de sănătate, după ce guvernul de la Seul a lansat un avertisment ca populaţia să nu mai folosească aceste dispozitive.

Coreea de Sud are o armată numeroasă formată din aproape 600.000 de militari, în principal recruţi. În timp ce rata este în scădere, bărbaţii din Coreea de Sud se numără printre cei mai înrăiţi fumători din lume, relatează luni Reuters .

Ministerul Sănătăţii sud-coreean a emis luna trecută un avertisment cerînd populaţiei să nu mai utilizeze ţigări electronice, menţionînd cazuri de îmbolnăviri şi chiar decese în Statele Unite.

Ministerul a declarat că va efectua studii pentru a stabili dacă există o bază ştiinţifică pentru a interzice vînzarea de ţigări electronice.

Un caz de pneumonie la un fumător sud-coreean în vîrstă de 30 de ani a fost raportat luna trecută, potrivit ministerului, scrie agerpres.ro.

La o zi după comunicatul guvernului, un lanţ de magazine din Coreea de Sud a suspendat vînzarea de ţigări electronice produse de compania americană Juul Labs şi cele produse de compania sud-coreeană KT&G.

Ţigările electronice au devenit din ce în ce mai populare în Coreea de Sud din 2017, reprezentînd 13% din vînzările înregistrate din iunie pe piaţa tutunului, potrivit datelor guvernamentale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load