COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

Coreea de Sud lansează la apă primul său submarin

15 sep. 2018,, 01:00   În lume
2034 0

Coreea de Sud a inaugurat vineri primul său submarin de atac capabil să lanseze rachete de croazieră şi rachete balistice, în pofida dezgheţului în curs de desfăşurare cu Coreea de Nord, ţară care depune eforturi să se doteze cu arme nucleare, potrivit Yonhap şi Belga.

Submersibilul Dosan Ahn Chang-ho, după numele unui militant pentru independenţa Coreei de Sud, cu o greutate de 3.000 de tone şi un cost de construcţie de 700 milioane de dolari, este primul din cele trei submarine cu propulsie diesel-electrică care trebuie să intre în serviciu în următorii cinci ani.

Este un 'salt înainte' pentru industria de apărare sud-coreeană, a declarat preşedintele Moon Jae-in la ceremonia de lansare a submarinului la şantierul naval Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (insula Geoje), unde acesta a fost proiectat şi construit.

Liderul de la Seul a îndemnat vineri la intensificarea eforturilor pentru reformarea armatei şi consolidarea capacităţilor militare ale ţării, insistînd că pacea permanentă necesită mijloace pentru a o apăra, potrivit Yonhap.

Apelul său intervine în contextul în care Moon Jae-in are programată o vizită săptămîna viitoare în Coreea de Nord pentru al treilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

'Ne-am angajat într-o mare călătorie spre denuclearizarea Peninsulei Coreene', a adăugat Moon. 'Dar pacea nu vine în mod automat. Pacea se apără prin mijloace de putere, aceasta este strategia de securitate de neclintit a acestui guvern', a subliniat preşedintele sud-coreean, citat de Yonhap.

Submarinul Dosan Ahn Chang este primul submarin de clasă mijlocie din cadrul marinei sud-coreene şi a fost construit utilizîndu-se o combinaţie de tehnologii de vîrf, se menţionează într-un comunicat al forţelor navale ale Coreei de Sud. 'Acesta reprezintă un sistem naţional de arme strategic, capabil să răspundă tuturor ameninţărilor şi care va contribui la consolidarea capacităţilor de apărare ale marinei', se mai spune în comunicat.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X