TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Coreea de Sud: Fostul ministru de interne Kim Boo Kyum va deveni noul premier

Fostul ministru de interne sud-coreean Kim Boo Kyum urmează să devină noul prim-ministru al ţării, a anunţat vineri administraţia prezidenţială de la Seul, potrivit Yonhap şi dpa.

Preşedintele Moon Jae In l-a desemnat pe Kim Boo Kyum - care a fost şi parlamentar timp de patru mandate - în cadrul unei ample remanieri guvernamentale. O schimbare a şefului guvernului în timpul legislaturii este ceva neobişnuit în Coreea de Sud.

Kim Boo Kyum ar urma să îi succeadă lui Chung Sye Kyun, care şi-a prezentat demisia. Media sud-coreene au relatat că Chung doreşte să candideze în alegerile pentru postul de preşedinte, funcţia decizională de cel mai înalt rang în ţara asiatică.

Scrutinul prezidenţial din Coreea de Sud este prevăzut pentru martie 2022. Actualul şef al statului, Moon Jae In, nu poate fi reales după mandatul său de cinci ani.

După ce a fost nominalizat, Kim Boo Kyum a declarat presei că îşi va concentra eforturile pe gestionarea epidemiei de COVID-19 şi revenire la normal a vieţii sud-coreenilor.

''Nu voi ezita să solicit cooperare din partea opoziţiei'', a subliniat el.

În cadrul remanierii guvernamentale au fost numiţi noi miniştri pentru portofoliile muncii, industriei, ştiinţei şi afacerilor maritime.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load