X 
Preşedintele stiri: 3607

Coreea de Sud: Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 9 martie a început oficial

16 feb. 2022,, 00:00   Război în Ucraina
3760 0

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud a început oficial marţi, candidatul partidului de guvernământ subliniind nevoia revitalizării economiei afectate de pandemia de COVID-19, în timp ce principalele două partide de opoziţie explorează posibilitatea de a avea un candidat comun la scrutinul din 9 martie, transmite Kyodo.

Lee Jae Myung, candidatul Partidului Democrat, aflat la guvernare, a accentuat că este dispus să accepte toate opiniile politice care pot fi benefice populaţiei.

''Unirea (diferitelor partide politice) este cu siguranţă dificilă, dar este de asemenea drumul pe care trebuie să mergem înainte'', a spus Lee cu ocazia lansării campaniei sale în Busan (sud-est), al doilea oraş al ţării ca mărime după capitala Seul.

El a subliniat că va încerca să rezolve problemele ţării prin revitalizarea economiei şi stimularea continuă a creşterii economice.

Yoon Suk Yeol, candidatul Partidului Puterii Populare, principala formaţiune de opoziţie, şi-a lansat campania în faţa susţinătorilor din Seul, cerându-le alegătorilor să lucreze împreună pentru a realiza schimbarea politică.

''Haideţi să evaluăm acest guvern liberal corupt şi incapabil schimbând puterea politică'', a spus Yoon, care a accentuat că actualul executiv nu poate soluţiona probleme precum creşterea preţurilor, scăderea numărului de locuri de muncă şi criza sanitară implicată de pandemie.

În faţa alegătorilor din Daegu, Ahn Cheol Soo, candidatul Partidului Poporului, a promis să construiască o ţară în care prioritate va avea corectitudinea.

''sîntcandidaţii principalelor două partide şi familiile lor morali şi curaţi?', a spus Ahn în discursul său. Lee Jae Myung şi Yoon Suk Yeol au fost acuzaţi în mai multe scandaluri, în timp ce soţia lui Yoon şi-ar fi falsificat CV-ul.

Recent însă, Ahn Cheol Soo a primit invitaţia de a forma o alianţă cu Yoon Suk Yeol, care conduce în sondaje cu 41,6% din intenţiile de vot. Acesta este urmat de Lee Jae Myung, cu 39,1%, în timp ce pe poziţia a treia se află Ahn, cu 7,7% din intenţiile de vot.

Potrivit Comisiei electorale naţionale sud-coreene, un total de 14 candidaţi s-au înregistrat pentru scrutinul din 9 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий