COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coreea de Sud a descoperit fisuri la 13 avioane Boeing 737

Coreea de Sud a descoperit fisuri la 13 avioane Boeing 737

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din Coreea de Sud a descoperit fisuri la 13 avioane Boeing 737 şi a luat decizia de a le reţine la sol.

Două aeronave Boeing 737 Max care s-au prăbușit în ultimul an au produs moartea a 346 de persoane, informează Hotnews.

Avioanele sînt deținute de patru companii aeriene coreene: Korean Air are 5 avioane, Jin Air 3 avioane, Jeju Air 3 avioane şi Easta Jet 2 avioane.

În total, în Coreea de Sud există 150 de aeronave Boeing 737, iar dintre acestea 100 de avioane au fost inspectate.


Deși lucrările de reparație și înlocuire sînt în desfășurare, acestea durează aproximativ 2 săptămîni pentru fiecare avion, ceea ce înseamnă că toate cele 13 avioane nu vor fi funcționale pînă la începutul anului viitor.

Administrația federală a aviației americane a solicitat inspecții la începutul lunii trecute, după care Boeing a expediat o echipă de ingineri în Coreea de Sud.

Guvernul sud-coreean examinează în prezent intenţia de a analiza în comun cauzele fisurilor alături de SUA.

Tragedii aeriene cu sute de morți

Printre companiile care au reţinut la sol mai multe aeronave Boeing 737 după ce au descoperit fisuri în zona îmbinării aripilor cu fuselajul se numără Southwest Airlines, American Airlines Group, Ryanair şi Qantas.​

Anul trecut, la sfîrșitul lunii octombrie, un Boeing 737 Max operat de Lion Air s-a prăbuşit, iar toate cele 189 de persoane de la bord și-au pierdut viața.

Cinci luni mai tîrziu, un avion Boeing 737 Max al Ethiopian Airlines s-a prăbuşit, iar cei 157 de pasageri aflaţi la bord au murit.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load