AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 734

Coreea de Nord strînge cooperarea cu Rusia: O amenințare comună

12 aug. 2021,, 19:30   Război în Ucraina
1650 2

Coreea de Nord vrea să-și întărească cooperarea cu Rusia pentru a contracara Statele Unite, "o amenințare comună", a declarat ambasadorul Phenianului la Moscova, adăugînd că pacea în peninsula coreeană nu este posibilă fără retragerea trupelor americane din Coreea de Sud.

Declarațiile ambasadorului nord-coreean vin la cîteva zile după ce liderii de la Phenian au avertizat Coreea de Sud și SUA că vor suporta repercusiuni dacă vor continua exercițiile militare comune plănuite pentru acest an, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Exercițiile militare reprezintă o "repetiție pentru război" și dovada că Statele Unite sînt responsabile pentru destabilizarea situației în regiune, a declarat ambasadorul nord-coreean într-un interviu pentru agenția TASS, potrivit Reuters.

"Vom intensifica cooperarea între Coreea de Nord și Rusia cu scopul de a contracara Statele Unite, o amenințare comună", a declarat ambasadorul Sin Hong-chol.

SUA are circa 28.500 de militari staționați în Coreea de Sud, în urma războiului coreean din 1950-1953, care s-a încheiat cu un armistițiu, nu cu un tratat de pace, astfel că cele două Corei se află tehnic în stare de război.


SUA și Coreea de Sud afirmă că exercițiile militare comune sînt de natură defensivă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав