Preşedintele stiri: 3600

Coreea de Nord pare să extindă o bază de rachete nucleare

6 dec. 2018,, 09:41   Război în Ucraina
1702 0

Noi imagini filmate din sateliţi arată că regimul din Coreea de Nord a extins semnificativ o bază de rachete cu rază lungă de acţiune, situaţie care sugerează că discuţiile diplomatice dintre Phenian şi Washington nu aduc rezultate importante, informează CNN.

Imaginile relevă că autorităţile din Coreea de Nord lucrează la extinderea bazei de rachete de la Yeongjeo-dong, se arată în raportul elaborat de specialiştii Institutului Middlebury pentru Studii Internaţionale.

"Imaginile arată că baza balistică rămîne activă. În plus, în ultimul an, Coreea de Nord a extins semnificativ instalaţii situate în apropiere care par a fi o nouă unitate", precizează raportul.

"Lucrările la această bază balistică au continuat chiar şi după summitul de la Singapore", din iunie, între liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, şi preşedintele SUA, Donald Trump, afirmă analistul Jeffrey Lewis. "Orice ar spune Kim Jong-Un despre dorinţa sa în sensul denuclearizării, Coreea de Nord continuă să fabrice şi să instaleze sisteme de rachete nucleare", precizează expertul.

Oficiali de la Washington au declarat că nu sînt surprinşi de aceste dezvăluiri. "Urmărim îndeaproape Coreea de Nord. Continuăm să susţinem procesul diplomatic. Nu vom discuta despre teme legate de informaţii", a declarat colonelul Chris Logan, purtătorul de cuvînt al Pentagonului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий