TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coreea de Nord anunță că a făcut un test „foarte important”

Coreea de Nord anunță că a făcut un test „foarte important”

Coreea de Nord a efectuat un test „foarte important” la baza de lansare Sohae, potrivit agenției oficiale de știri KCNA, relatează The New York Times.


Agenția nord-coreeană KCNA de știri nu a specificat în ce a constat testul, dar baza a fost folosită anterior pentru lansarea de rachete purtătoare de sateliți.


KCNA a relatat că rezultatele testului vor fi utilizate pentru întărirea statutului strategice al ţării. Potrivit anunţului făcut duminică de presa de stat de la Phenian, "rezultatele acestui test recent important vor avea un efect important asupra schimbării, din nou, a poziţiei strategice a DPRK (Coreea de Nord) în viitorul apropiat".


Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat în iunie 2018, după prima întrevedere cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, că Phenianul a promis că va dezafecta o bază de lansare pentru rachete, care a fost identificată de oficialii americani ca fiind baza Sohae.


Testul are loc în contextul în care Coreea de Nord a avertizat recent că ar putea urma o "nouă cale" pe fondul impasului în negocierile cu SUA privind denuclearizarea Coreei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load