TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coreea de Nord a reţinut echipajul unei ambarcaţiuni ruse de pescuit

Coreea de Nord a reţinut echipajul unei ambarcaţiuni ruse de pescuit

Autorităţile din Coreea de Nord au reţinut 15 cetăţeni ruşi şi doi sud-coreeni, care făceau parte din echipajul unei ambarcaţiuni ruse de pescuit, deoarece au încălcat legile de intrare în Coreea de Nord, a transmis miercuri ambasada Rusiei din Coreea de Nord, conform Reuters.


Echipajul a fost reţinut în data de 17 iulie de către autorităţile nord-coreene şi sunt reţinuţi în acest moment într-un hotel din oraşul Wonsan, au transmis reprezentanţii ambasadei prin intermediul unei postări publicate pe Facebook.


Ambarcaţiunea Xiangheilin-8, deţinută de compania rusă Northeast Fishery, se află de asemenea în Wonsan.


Ministerul de Externe din Coreea de Nord a transmis că echipajul a fost reţinut pentru „încălcarea regulilor de intrare pe teritoriul Coreei de Nord”.


Un reprezentant consular al Rusiei s-a întîlnit luni cu membrii echipajului şi a transmis că aceştia sunt în stare bună. Momentan nu există informaţii cu privire la cei doi cetăţeni sud-coreeni.


Ambasada Rusiei din Phenian a transmis că se află „în contact permanent” cu Guvernul Coreei de Nord şi ia toate măsurile necesare pentru rezolvarea situaţiei.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load