X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Coreea de Nord a distrus patru situri de testări de rachete balistice, susține Trump

22 iun. 2018,, 12:11   Externe
2223 1

Coreea de Nord a distrus patru situri de testări de rachete balistice, a anunțat Donald Trump joi seara.

Aceste acțiuni sînt o confirmare a încălzirii relațiilor dintre Phenian și Washington după întîlnirea istorică de săptămîna trecută între Donald Trump şi Kim Jong Un, scrie presa internațională, citată de Agerpres.

“Relaţia noastră este foarte bună. Ei au încetat să lanseze rachete, inclusiv rachete balistice. Ei au distrus deja unul din marile lor situri de testări. De fapt, sînt mai degrabă patru mari situri de testări care au fost distruse”, a declarat Trump în cadrul unei reuniuni a cabinetului său. Președintele american susține că “Aceasta va fi o denuclearizare totală, ea a început deja”.

După o întîlnire istorică între cei doi lideri la 12 iunie în Singapore, Kim Jong Un s-a angajat în favoarea unei “denuclearizări complete a Peninsulei Coreene”.

SUA au anunţat apoi că principalele lor manevre militare comune cu Coreea de Sud sînt de acum “suspendate pe termen nedefinit”. Măsura a fost salutată de Coreea de Nord, care cere de mult timp încheierea acestor exerciţii pe care ea le consideră drept o repetiţie a unei invazii generale pe teritoriul său.


În aprilie 2018, Phenianul proclamase sfîrşitul testelor sale nucleare şi închiderea centrului său de testare atomică, care “şi-a îndeplinit misiunea”, potrivit lui Kim.

“Şi înţeleg că ei deja au restituit – sau sînt pe cale să o facă – rămăşiţele marilor noştri eroi care au murit în Coreea de Nord în timpul războiului”, a mai spus joi preşedintele american.

La începutul săptămînii, un responsabil american a anunţat pentru AFP că restituirea unui prim grup de rămăşiţe ale soldaţilor amercani morţi în timpul Războiului Coreei “ar putea să se facă în zilele următoare”, aşa cum s-a convenit în acordul încheiat între Washington şi Phenian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?