Însă aprobarea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară este doar un prim pas. Urmează ca oficialii să analizeze dacă vor admite vînzarea de snacks-uri, batoane de proteine, biscuiți și alte alimente ale căror ingrediente conțin insecte.
Totuși, în contextul în care o cercetare a firmei Arcluster arată că afacerile care se ocupă cu creșterea de insectelor vor crește de zece ori pînă la peste 4,1 miliarde dolari la nivel global pînă în 2025, decizia reprezintă un impuls pentru piața fermelor de insecte.
Astfel, insectele devin o sursă mai sustenabilă de proteine datorită impactului redus pe care îl au asupra mediului și a valorii nutriționale ridicate, atrăgînd finanțare din partea fondurilor de investiții și atenția unor giganți ca Cargill Inc. și Nestle SA.
„Este o etapă importantă pentru întregul sector“, spune Antoine Hubert, cofondator al companiei franceze Ynsect SAS, care crește viermi.
Adăuga comentariu