COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Construcția cosmodromului Vostochny, în pericol

Construcția cosmodromului Vostochny, în pericol

Noul cosmodrom pe care Rusia îl contruiește la Vostochny - un mega-proiect important pentru președintele Vladimir Putin, este întîrziat din cauza furturilor masive, care se ridică la sume astronomice, informează BBC citat de digi24.ro.

Sumele delapidate pînă în acest moment în cadrul proiectului se ridică la 172 de milioane de dolari. Mai mulți oficiali de top au fost puși sub acuzare și condamnați.

Comitetul Federal de Investigație din Rusia se ocupă de 12 cazuri de furt în cadrul proiectului cosmodromului Vostochny, considerat de Vladimir Putin de importanță strategică pentru Rusia, datorită potențialului comercial.


Cea mai lungă sentință acordată pînă acum, de 11 ani și jumătate de închisoare, a fost dată lui Yuri Khrizman, fostul șef al companiei de stat din domeniul construcțiilor Dalspetsstroy.

Profesorul Mark Galeotti, expert în cadrul Royal Uniterd Services Institute, a declarat pentru BBC că scandalul Vostochny evidențiază nivelul de corupție din aparatul de stat supradimensionat al Rusiei.

"Cum poți să rezolvi această problemă fără să declari război propriei tale elite? Nu este pregătit să facă astă. Depedența sa de mega-proiecte crează oportunități masive de delapidare", a spus Galeotti.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load