Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

Consecințele folosirii dolarului ca armă, dezvăluite

2 iul. 2023,, 23:05   Externe
2804 0

Președinta Noii Bănci de Dezvoltare (NDB) înființată de țările BRICS, fostul președinte al Braziliei Dilma Rousseff, a dezvăluit consecințele folosirii dolarului ca armă.

În cadrul celui de-al XI-lea Forum Global pentru Pace de la Beijing, Rousseff a dezvăluit consecințele utilizării dolarului și a sancțiunilor ca arme și a subliniat că acest lucru a dus la creșterea prețurilor la alimente și energie. De asemenea, a perturbat lanțurile de aprovizionare.

"Blocarea accesului statelor suverane la propriile rezerve internaționale și alte practici bazate pe o noțiune inacceptabilă de jurisdicție extrateritorială au creat un climat de neîncredere în securitatea deținerii de active în instituțiile financiare occidentale", a declarat șefa NBD.

Rousseff a adăugat că ONU, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Organizația Mondială a Comerțului au demonstrat că sunt incapabile să "inverseze tendințele de fragmentare geoeconomică și de creștere a vulnerabilității sociale". Astfel de probleme pot fi rezolvate doar prin cooperare internațională, a conchis ea.

Anterior, Alexei Mozhin, directorul executiv pentru Rusia al Fondului Monetar Internațional (FMI), a declarat că dolarul a devenit o armă. În opinia sa, Occidentul, în conducerea FMI, încearcă să ocolească această problemă.


13
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?