TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Congresul SUA a condamnat declarațiile ”rasiste” ale lui Trump

Congresul SUA a condamnat declarațiile ”rasiste” ale lui Trump

Camera Reprezentanților a votat o rezoluție prin care condamnă declarația ”rasistă” a lui Donald Trump despre patru parlamentare democrate.

O rezoluție simbolică care condamnă comentariile ”rasiste” ale președintelui SUA a fost votată de Camera Reprezentanților, dominată de democrați.

Rezoluția a trecut cu 240 de voturi ”pentru” și 187 ”împotrivă”, patru republicani votînd alături de majoritatea democrată.

Votul a venit după ce Donald Trump a comentat pe Twitter, cu referire la patru parlamentare de culoare, că se pot duce în țările lor dacă nu le place în SUA.

Toate cele patru parlamentare, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley și Rashida Tlaib, sînt cetățene americane, iar trei dintre ele s-au născut în SUA.

Declarațiile lui Trump au stîrnit o mulțime de critici, dar și dezaprobare internațională, în special din partea premierului Canadei, Justin Trudeau, și din partea premierului marii Britanii, Theresa May.

Trump nu a dat înapoi în urma criticilor și, în vreme ce a subliniat că nu este rasist, și-a reiterat atacurile la adresa parlamentarilor care critică SUA.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load