Congresmenii americani fac un compromis pentru a evita alt ‘shutdown’

Congresmenii americani fac un compromis pentru a evita alt ‘shutdown’

Congresmenii americani au ajuns la un acord de principiu care permite să se evite o nouă paralizie parţială a administraţiei în SUA la sfîrşitul săptămînii, a confirmat luni seară pentru AFP un înalt responsabil din legislativ.


Acest acord, care mai trebuie votat de Congres şi aprobat de Casa Albă, conţine o serie de măsuri care urmăresc întărirea securităţii la frontiere, potrivit sursei citate, preluată de agerpres.ro.


În privinţa finanţării zidului la frontiera mexicană, care face obiectul unei lupte dure între preşedintele american şi aleşii democraţi de mai multe săptămîni, acordul de principiu prevede 1,375 de miliarde de dolari pentru construcţia unei noi porţiuni de 55 de mile (circa 88 de kilometri), potrivit aceluiaşi responsabil al Congresului.


Donald Trump, care a făcut din campanie promisiunea construirii unui zid pentru a combate imigraţia clandestină provenită din America de Sud, a cerut 5,7 miliarde de dolari.


„Am găsit un acord”, a declarat luni seară unul dintre principalii negociatori republicani, senatorul Richard Shelby, citat de CNN la capătul unei reuniuni de negocieri.


La 25 ianuarie, după mai mult de o lună de paralizie parţială care a afectat circa 800.000 de funcţionari, a fost găsit un acord pentru a pune capăt celui mai lung ‘shutdown’ din istoria SUA, de peste o lună, însă înţelegerea nu prevedea o finanţare a serviciilor federale vizate decît pînă vineri, 15 februarie.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load