Conductele în care trăiesc unii oameni în Hong Kong, o să te minuneze (VIDEO,FOTO)

Conductele în care trăiesc unii oameni în Hong Kong, o să te minuneze (VIDEO,FOTO)

„Opod Tube House” este un proiect dezvoltat în Hong Kong și, așa cum îi spune și numele, reprezintă transformarea țevilor de beton folosite pentru canalizărea orașului în spații de locuit.


Hong Kong este unul dintre cele mai populate orașe de pe planetă, iar prețul unei locuințe convenționale este extrem de piperat. Potrivit Bangkok Post, un apartament vîndut în noiembrie anul trecut avea un preț de 6.915 dolari americani pe metru pătrat, lucru pe care un om din clasa medie și-l permite cu foarte multe sacrificii. Această tendință a forțat peste 200.000 de persoane să caute apartamente foarte mici.


Datele guvernamentale indică o creștere de 9% a numărului de persoane care locuiesc în „locuințe necorespunzătoare”, inclusiv apartamente partajate, clădiri industriale sau țevi.


Ideea acestor ultime spații necorespunzătoare îi aparține arhitectului James Law. „Opod Tube House” este de fapt o conductă de beton recuperată care măsoară puțin peste 8 metri în lungime.


Tuburile sînt proiectate pentru a găzdui una sau două persoane și oferă un spațiu de locuit destul de încăpător. Interioarele sînt dotate cu un mini-frigider, o baie cu duș, o masă, una sau două canapele extensibile, curent electric și mai multe electrocasnice necesare unui trai decent. Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load