Condamnat la 6 săptămîni de închisoare pentru că a refuzat să poarte masca

19 aug. 2021,, 22:30   Război în Ucraina
2978 0

Un britanic a fost condamnat la șase săptămîni de închisoare în Singapore pentru că a refuzat de mai multe ori să respecte regulile impuse odată cu izbucnirea pandemiei, nepurtînd masca de protecție în spațiile publice, scrie CNN.

Benjamin Glynn, în vîrstă de 40 de ani, a fost condamnat miercuri de o curte de justiţie. El a fost găsit vinovat pentru patru capete de acuzare: pentru că nu a purtat masca de protecţie pe cînd se afla într-un tren, în luna mai, şi la o audiere, în iulie, la o curte superioară de justiţie, dar şi pentru tulburarea liniştii publice şi pentru că a folosit cuvinte ameninţătoare la adresa funcţionarilor publici.

Bărbatul a fost supus şi unei evaluări psihiatrice anterior, comandată de un judecător.

Miercuri, Glynn, care s-a auto-reprezentat, a cerut Curții să renunţe la ceea ce a numit „acuzaţii nedrepte” şi a cerut ca paşaportul să îi fie returnat pentru a se putea întoarce în Marea Britanie pentru a fi cu familia sa.

Judecătorul i-a spus că este „complet nechibzuit” în convingerea sa că este scutit de legea singaporeză de a purta masca.


Singapore este recunoscut pentru regulile stricte impuse şi a mai amendat şi condamnat la închisoare alte persoane pentru încălcarea regulilor impuse în contextul pandemiei. Unii cetăţeni străini şi-au pierdut dreptul de a lucra aici, după ce nu au respectat regulamentul.

Oraşul-stat a controlat epidemia, în parte datorită impunerii restricţiilor.

În luna februarie, o curte de justiţie din Singapore a condamnat la două săptămîni de închisoare un britanic după ce, aflat în carantină, s-a strecurat în afara camerei sale de hotel pentru a se întîlni cu logodnica.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?