X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Concluziile Raportului Mueller, 100 de militari ruşi au ajuns în Venezuela, iar Turcia va sesiza Naţiunile Unite

25 mar. 2019,, 07:30   Externe
2528 1

SUA: Concluziile Raportului Mueller constată că nu a existat o înţelegere secretă între Donald Trump şi Moscova

Concluziile anchetei desfăşurate timp de aproape doi ani de echipa procurorului special Robert Mueller, descrisă în mod repetat de preşedintele Trump ca o "vînătoare de vrăjitoare", constată absenţa unor elemente care să dovedească existenţa unei înţelegeri sau a unei coordonări între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova în scrutinul prezidenţial din 2016, transmit duminică agenţiile de presă internaţionale.

Principalele rezultate ale investigaţiei sînt cuprinse într-o scrisoare de patru pagini adresată duminică Congresului de Procurorul general William Barr, care a primit vineri raportul.

"Consilierul special nu a descoperit că echipa de campanie a lui Trump sau oricine a avut legătură cu aceasta, a conspirat sau s-a coordonat cu guvernul rus în aceste eforturi, în pofida ofertelor multiple ale unor persoane afiliate părţii ruse de a sprijini campania lui Trump", potrivit documentului citat de dpa.

În scrisoare, Procurorul general Barr citează inclusiv din raportul Mueller: "Deşi acest raport nu conchide că preşedintele a comis o infracţiune, nici nu îl exonerează în legătură cu o infracţiune separată de obstrucţionare a justiţiei". Aşadar, în privinţa celei de-a doua chestiuni importante a dosarului, cea privind o presupusă obstrucţionarea a justiţiei de către preşedintele american, Robert Mueller nu a ajuns la o concluzie definitivă, notează AFP.

Două avioane cu 100 de militari ruşi la bord au aterizat pe un aeroport din Venezuela

Două avioane ale forţelor aeriene ruseşti în care se aflau un oficial rus din domeniul apărării şi aproximativ 100 de soldaţi au aterizat pe aeroportul principal din Venezuela, potrivit unui jurnalist local, pe fondul întăririi relaţiilor dintre Caracas şi Moscova, relatează Reuters.

Un site web de monitorizare a zborurilor a arătat două avioane care au plecat vineri de pe un aeroport militar rus şi un alt avion a părăsit Caracas duminică.

Raportul vine la trei luni după ce cele două naţiuni au organizat exerciţii militare comune pe teritoriul venezuelean pe care preşedintele Nicolas Maduro le-a numit un semn de întărire a relaţiilor, dar pe care Washingtonul le-a criticat drept o intervenţie rusească în regiune.


Reporterul Javier Mayorca a scris pe Twitter, sîmbătă, că în primul avion se afla Vasily Tonkoshkurov, şeful personalului forţelor terestre, adăugînd că al doilea a fost un avion de marfă care transportă 35 de tone de material.

Erdogan: Turcia va sesiza Naţiunile Unite în legătură cu problema Înălţimilor Golan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat duminică că ţara sa va aduce problema Înălţimilor Golan în atenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează Reuters.

Într-un interviu acordat agenţiei TGRT Haber, Erdogan a afirmat că declaraţia preşedintelui Donald Trump privind Înălţimile Golan este un "cadou" pentru premierul Benjamin Netanyahu înainte de alegerile din Israel.

Donald Trump a afirmat joi pe Twitter că este timpul ca ''Statele Unite să recunoască pe deplin suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, ceea ce are o importanţă strategică pentru statul Israel şi stabilitatea regională'', delimitîndu-se, astfel, de atitudinea de decenii a diplomaţiei americane în Orientul Mijlociu.

''După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască deplin Suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care sînt de o importanţă strategică şi de securitate crucială pentru Statul Israel şi Stabilitatea Regională!'', a scris preşedintele american într-un mesaj postat joi pe Twitter.

Într-un discurs rostit la o reuniune a Organizaţiei de Cooperare Islamică (OCI), Erdogan a declarat că nu se poate ca ocuparea Înălţimilor Golan ''să fie declarată legitimă''.

''Veste galbene'': 2.000 de condamnări în Franţa, de la mijlocul lunii noiembrie

Aproximativ 2.000 de persoane au fost condamnate în Franţa, dintre cele peste 8.700 reţinute, de la începutul mişcării de protest sociale a ''vestelor galbene'', pe 17 noiembrie, a anunţat duminică ministrul francez al Justiţiei Nicole Belloubet, relatează AFP.

''Din cele 2.000 de hotărîri judecătoreşti care au avut loc deja, 40% sînt condamnări la închisoare şi 60% sînt alte tipuri de sancţiuni, de exemplu muncă în folosul comunităţii, pedepse cu suspendare etc.", a precizat Nicole Belloubet pentru postul BFMTV.

"Aproape 1.800 de persoane arestate la demonstraţii, care au loc în fiecare sîmbătă de peste patru luni în Franţa, urmează să fie judecate", a spus dna Belloubet.

Ea a salutat măsurile de securitate puse în aplicare pentru a supraveghea protestele de sîmbătă, care, după daunele comise pe Champs-Elysées la Paris pe 16 martie, nu au mai condus la evenimente de amploare în capitala franceză.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?