COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Companiile aeriene internaționale nu vor întoarce pasagerilor costul biletelor anulate

Companiile aeriene internaționale nu vor întoarce pasagerilor costul biletelor anulate

Companiile aeriene globale nu-şi pot permit să restituie costul biletelor anulate din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a declarat, marţi, directorul Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA), Alexandre de Juniac.

Operatorii emit în schimb vouchere, deoarece îşi prezervă numerarul pentru a supravieţui.

"Elementul cheie pentru noi este să evităm să rămînem fără numerar, astfel încît rambursarea costului biletelor anulate este aproape imposibilă", a afirmat şeful IATA, la o conferinţă de presă, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.


Asociaţiile pentru protecţia consumatorilor au criticat operatorii aerieni că au încălcat regulile şi nu au restituit costul biletelor. IATA a explicat că o treime din angajaţii companiilor aeriene globale fie se află în şomaj tehnic, fie nu mai au loc de muncă.

Recent, oficialii IATA au estimat că se aşteaptă ca măsurile fiscale ale guvernelor şi acţiunile băncilor centrale să se concretizeze într-o cerere mai mare pentru călătorii cu avionul în trimestrul patru, după o carantină extinsă în trimestrul al doilea şi o situaţie slabă în trimestrul al treilea.

Cu toate acestea, IATA a avertizat că liniile aeriene se confruntă cu dificultăţi severe pe termen scurt, în condiţiile în care economia este în pragul recesiunii.

Pandemia de coronavirus a antrenat o cvasi-paralizie a transportului aerian la nivel mondial din cauza măsurilor de izolare şi a interdicţiilor de deplasare impuse pentru miliarde de persoane.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load