COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Companiile aeriene dezvoltă o aplicație care ar permite pasagerilor să călătorească fără carantină

24 feb. 19:33   În lume
1590 0

O nouă aplicație dezvoltată de IATA, asociația care include 290 de companii aeriene din întreaga lume, ar putea permite oamenilor să călătorească fără a mai intra în carantină la destinație, relatează CNN.

IATA Travel Pass, care va fi lansată în martie, este menită să ajute călătorii să-și stocheze și să gestioneze certificările pentru testele și vaccinurile COVID-19 făcute, transmite digi24.ro.

IATA speră că aplicația mobilă gratuită va fi cheia pentru redeschiderea frontierelor și pentru ca oamenii să poată zbura din nou cu avionul, fără a fi nevoie de carantină.

Aplicația Travel Pass funcționează în patru moduri. În primul rînd, există un registru global al cerințelor de sănătate, astfel încît pasagerii să poată verifica ce documente le sînt necesare pentru a intra în țările de destinație.

După aceea, călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare și vaccinare, astfel încît să se poată programa înainte de plecare.


Laboratoarele și centrele de testare autorizate pot trimite în siguranță certificatele de testare și vaccinare către pasageri prin intermediul aplicației.

Și, în cele din urmă, călătorii își pot gestiona identitatea digitală pentru călători fără contact: crearea unei versiuni digitale a pașaportului lor pe telefon, primirea și partajarea certificatelor de testare sau vaccinare COVID-19 și gestionarea altor documente de călătorie.

„Indiferent de planurile guvernelor, vom fi gata să-i ajutăm cu IATA Travel Pass”, a declarat recent CEO-ul IATA, Alexandre de Juniac, pe blogul său.

Această nouă platformă digitală este o modernizare a sistemului existent de teste și certificate de vaccin tipărite.

„Guvernele decid cerințele de călătorie, companiile aeriene și pasagerii trebuie să se conformeze”, spune IATA pe site-ul său, subliniind că nu obligă pasagerii să fie vaccinați pentru a călători.

IATA Travel Pass va fi gratuit pentru descărcare și utilizare, iar lansarea pe platformele iOS și Android este programată pentru sfîrșitul lunii martie.

IATA Travel Pass nu este singura soluție în dezvoltare. Există mai multe permise de călătorie pregătite pentru a intra pe piață.

CommonPass, proiectat în cloud de organizația nonprofit Commons Project este deja utilizat într-o manieră limitată de companiile aeriene, în timp ce gigantul de calcul IBM are o echipă care lucrează la „Digital Health Pass” de nouă luni.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X