Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Comisia Europeană ar putea aloca Ucrainei încă 9 miliarde de euro

18 mai. 18:00   Război în Ucraina
1645

Bruxellesul propune ''o nouă asistenţă macrofinanciară excepţională'' pentru Ucraina, în valoare de pînă la 9 miliarde de euro, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP şi EFE.

Ea nu a oferit precizări despre forma pe care o va avea această ''asistenţă''. Uniunea Europeană a alocat deja un ajutor macrofinanciar de urgenţă de 1,2 miliarde de euro pentru Ucraina după agresiunea Rusiei asupra acestei ţări.

Dincolo de ajutorul pe termen scurt, a adăugat Ursula von der Leyen, ''UE are responsabilitatea şi un interes strategic să conducă un efort de reconstrucţie'' a Ucrainei, sarcină la care ''nu trebuie să fie singura contributoare''.

Pentru aceasta, Comisia Europeană propune constituirea unei ''platforme de reconstrucţie condusă de Ucraina şi de Comisia Europeană şi care să reunească statele membre ale UE, alţi donatori bilaterali sau internaţionali, instituţii financiare internaţionale şi alţi parteneri care gîndesc la fel''.

Secretara trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat marţi la un forum la Bruxelles că angajamentele financiare anunţate pînă în prezent de comunitatea internaţională pentru Ucraina sînt insuficiente şi le-a cerut aliaţilor să contribuie mai mult.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав