Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Comisia Europeană a propus ca ocolirea sancțiunilor să fie considerată drept o infracțiune la nivelul UE

25 mai. 18:15   Război în Ucraina
2124

Comisia Europeană (CE) a propus oficial ca ocolirea sancțiunilor să fie considerată drept o infracțiune la nivelul Uniunii Europene (UE). Despre acest lucru a anunțat RIA Novosti cu referire la documentul oficial al organizației.

Ocolirea măsurilor restrictive ale Uniunii Europene va fi considerată o încălcare în toate statele membre. O astfel de măsură va facilita, de asemenea, investigarea, urmărirea penală și pedepsirea pentru o astfel de infracțiune.

Anterior, Comisia Europeană a prezentat Consiliului Uniunii Europene spre aprobare al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care va include restricții la importul de petrol rusesc. Acum, pachetul va fi discutat de Consiliu, care poate aduce modificări propunerilor CE.

De la începutul războiului din Ucraina, UE a impus sancțiuni împotriva a peste o mie de cetățeni ruși și a 80 de organizații. Este vorba despre conducerea rusă, inclusiv toți membrii Consiliului de Securitate al Federației Ruse, alți politicieni de frunte, reprezentanți ai mass-media, Consiliul Federației și Duma de Stat, oameni de afaceri, șefi de companii mari. Restricțiile presupun interzicerea intrării în Uniunea Europeană și înghețarea activelor.

De asemenea, țările UE au închis cerul pentru zborurile avioanelor de pasageri rusești și au interzis exportul, vînzarea, furnizarea sau transferul către Rusia a oricăror aeronave, piese și echipamente pentru avioane. Au fost impuse interdicții asupra investițiilor în sectorul energetic rusesc, precum și asupra transferului de tehnologie pentru întreprinderile de petrol rusești.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав