X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Comisia de la Veneția are un nou președinte

10 dec. 2021,, 18:13   Război în Ucraina
2136 0

Plenara Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (CEDDCE) urmează să ofere astăzi, 10 decembrie, trei opinii cu privire la subiectele la care au cerut autoritățile noastre opinia Comisiei de la Veneția. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei juridică, numiri şi imunităţi, Olesea Stamate, prin intermediul paginii sale de Facebook.

„Azi la Plenara Comisiei de la Veneția vor fi adoptate trei opinii cu referire la Moldova:

- opinia cu privire la modificările la legea Procuraturii;

- opinia cu privire la proiectul referitor la evaluarea extraordinara a candidaților pentru funcția de membru al CSM și CSP;

- amicus curiae cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul”, anunță Olesea Stamate.


Totodată, Stamate a anunțat că de astăzi, 10 decembrie, Comisia de la Veneția are un nou președinte: Claire Bazy-Malaurie, membra a Consiliului Constituțional din Franța.

Cu această ocazie, președinta Comisiei juridică, numiri şi imunităţi a mulțumit fotului președinte al Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, „pentru efortul și dedicația acestuia pe parcursul a mulți mulți ani la consolidarea statului de drept pe continentul european și in afara acestuia.”

„Pentru Republica Moldova Comisia de la Veneția este in partener prețios”, a conchis Stamate.

Comisia de la Veneţia, creată în 1990, reprezintă un organ consultativ al Consiliului Europei în chestiuni constituţionale. Comisia numără în prezent 60 de membri şi este recunoscută pe plan internaţional drept o instanţă de reflectare independentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий