Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Comisia condiționează accesul la banii UE de respectarea drepturilor LGBT

14 noi. 2020,, 14:30   Război în Ucraina
5071

Comisia Europeană și-a făcut publică prima strategie globală europeană destinată apărării drepturilor persoanelor și comunităților LGBT, strategie care prevede, printre altele, că acordarea fondurilor europene va depinde de acum înainte și de respectarea drepturilor minorităților sexuale.

Comisarul UE pentru egalitatea șanselor, Helena Dalli, și cea pentru, Vera Jourova, au anunțat așadar că țările care nu respectă drepturile minorităților sexuale vor avea de suportat sancțiuni financiare, transmite Europa Liberă.

Potrivit unui raport al Comisiei, 43% din cei intervievați în țările UE au răspuns că au suferit un anume tip de discriminare din pricina orientării sexuale, față de 37% acum cu 7 ani. Tot așa, numărul celor care sînt de acord că persoanele LGBT trebuie să aibă aceleași drepturi a scăzut mult în cîteva țări, scorul cel mai coborît fiind atins de Slovacia: doar 31% pentru.

La sfîrșitul lunii septembrie, Comisia Europeană a propus pentru prima oară în mod oficial condiționarea acordării fondurilor europene de respectarea regulilor statului de drept și ale democrației.

A fost pentru prima oară că, urmînd mai ales cererea multor țări estice, foste comuniste, care se simțeau mereu vizate injust de critici, Comisia Europeană a realizat un raport despre statul de drept și democrație în întreaga UE. De acum înainte, se va efectua un audit anual.


Între timp, însă, Ungaria se află, din septembrie 2018, sub amenințarea « articolului 7 », procedură declanșată atunci cînd o țară membră încalcă valorile fundamentale ale UE. Procedura a fost de asemenea deschisă împotriva Poloniei și, în teorie, poate duce la suprimarea dreptului de vot în Consiliu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав