Indiferent de rezultatul acestora, hotărîrea Chinei de a-și proteja interesele fundamentale nu se va schimba.
Premierul Spaniei, aflat în vizită în China, a solicitat Uniunii Europene să renunțe la planurile de a impune tarife suplimentare pentru autovehiculele electrice din China. Analiștii occidentali consideră că această afirmație ar putea afecta principalul instrument al UE de a contracara industria vehiculelor electrice susținută de guvernul chinez.
Pentru China, ca putere economică, în special ca putere comercială, în procesul de modernizare, este inevitabil să se producă schimbări în structura internațională a muncii și a distribuției beneficiilor, ceea ce va duce la fricțiuni strategice între China și puterile existente. Atunci cînd se confruntă cu fricțiuni, China este cu siguranță dispusă să caute consensul și să rezolve problemele prin comunicare. Dar acest lucru nu înseamnă că, în fața creșterii presiunii fricțiunilor, China va face în mod voluntar concesii în schimbul așa-numitei „reconcilieri”.
Indiferent dacă negocierile merg spre stînga sau spre dreapta, China nu va ceda în privința intereselor sale fundamentale.
Adăuga comentariu