Criza energetică stiri: 797
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

CNN: SUA intenționează să anunțe săptămîna viitoare un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

27 mai. 08:53   Război în Ucraina
1532

Statele Unite intenționează să anunțe săptămîna viitoare un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, acesta poate include mai multe sisteme de lansare multiplă de rachete. Despre acest lucru a anunțat tass.

Potrivit acestora, administrația președintelui american Joe Biden se pregătește să "trimită în Ucraina sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acțiune". Administrația intenționează să includă aceste sisteme într-un pachet extins de asistență militară pentru Ucraina, care ar putea fi anunțat săptămîna viitoare, subliniază CNN. Potrivit surselor sale, conducerea americană "timp de cîteva săptămâni nu a îndrăznit" să trimită aceste arme Kievului din teama că armata ucraineană "le-ar putea folosi pentru acțiuni ofensive pe teritoriul Rusiei.

Luni, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, vorbind la o conferință de presă după a doua întîlnire a grupului de contact Occidental privind coordonarea asistenței militare pentru Ucraina, a refuzat să spună dacă Washingtonul ar putea oferi Kievului lansatoare de rachete multiple extrem de mobile în cadrul asistenței sale militare.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, miercuri, la una dintre sesiunile Forumului Economic Mondial de la Davos, a declarat că situația din Donbass este "extrem de proastă" pentru autoritățile ucrainene. El a subliniat că, dacă Occidentul nu va oferi Kievului MLRS reactive, situația "va deveni chiar mai rea decît acum".

Ziarul Politico a menționat anterior că administrația Biden refuză să satisfacă cererea Kievului privind furnizarea de MLRS-uri americane din cauza temerilor că acestea vor fi folosite de Ucraina pentru a lovi ținte pe teritoriul Rusiei.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав