COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7831
Criza energetică stiri: 509

Clubul de fotbal Lazio Roma, sancționat dur. Care este motivul?

21 oct. 2021,, 09:30   În lume
3756 0

Clubul de fotbal Lazio Roma a fost sancționat dur pentru neresepctarea normelor sanitare legate de COVID-19, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Comisia de apel a Federaţiei Italiene de Fotbal l-a suspendat pe preşedintele clubului pe o perioadă de două luni pentru o serie de neregularităţi grave ce ţine de testele efectuate de lotul echipei în sezonul trecut.

Iniţial, Claudio Lotito primise o suspendare de 12 luni, dar recursul făcut i-a adus o reducere a pedepsei.

Sancţiunile aplicate clubului au prevăzut şi cinci luni de suspendare pentru medicii Ivo Pulcino şi Fabio Rodia, precum şi o amendă de 50 de mii de euro echipei din capitala Italiei.

Evenimentele incriminate datau de la finalul lunii octombrie a anului trecut, cînd Comisia de Disciplină a Federației Italiene de Fotbal a deschis o anchetă după ce mai mulţi jucători ai lui Lazio au fost lăsaţi în afara lotului pentru meciul de Liga Campionilor cu FC Bruges, din 28 octombrie, dar au revenit în echipă pentru jocul din 1 noiembrie, cu Torino, din Serie A.


Situaţia a stîrnit şi mai multe suspiciuni după ce jucătorii care au evoluat în campionat nu au lipsit din nou pentru meciul cu Zenit Sankt Petersburg, din Liga Campionilor, desfăşurat pe 4 noiembrie.

Forul italian a anchetat centrul sportiv al lui Lazio şi responsabilii săi pentru nerespectarea protocolului sanitar, fiind audiaţi preşedintele Lotito şi medicul Pulcini. Federaţia a cerut şi rezultatele testelor PCR la care au fost supuşi jucătorii "biancocelesti" pentru cele trei partide.

Spre deosebire de alte cluburi din Serie A, Lazio nu a anunţat public numele fotbaliştilor testaţi pozitiv la coronavirus, iar presa italiană scria atunci că unii dintre ei au fost convocaţi pentru meciurile menționate, deşi erau infectaţi.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X