COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Cîțu, despre situația avioanelor contrabandiștilor care au intrat nedetectate în România

16 sep. 10:59   În lume
868 0

Premierul romîn Florin Cîțu a reacționat miercuri la situația controversată privind avioanele contrabandiștilor, care au intrat nedetectate pe teritoriul României.

Am propus să ducem această discuţie în CSAT”, a afirmat prim-ministrul, care a anunțat că a discutat cu miniştrii de resort şi a fost asigurat că se vor suplimenta resursele, transmite Noi.md cu referire la Digi24.ro.

Întrebat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, ce șanse are România să intre în Schengen, cînd avioanele contrabandiştilor intră în ţară nedetectate, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Am discutat de fiecare dată cu miniştrii de resort, m-au asigurat că alocă mai multe resurse şi că vor veni cu soluţii în perioada următoare”.

Prim-ministrul doreşte ca problema contrabandei să fie abordată în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, astfel încît o soluţie să fie implementată cît mai rapid.

„Pe partea de ANAF, de exemplu, acolo este acea problemă cu scanerele şi tot avem o discuţie. Eu am propus de fiecare dată - şi cred că pînă la urmă asta e soluţia - să ducem această discuţie în CSAT şi acolo să găsim o soluţie care să fie implementată cît mai rapid", a spus premierul.


Premierului i-a fost semnalat şi cazul drogurilor descoperite în urmă cu o lună în cutii de banane într-un depozit din Ilfov - transport care ar fi trecut de portul Constanţa.

Totodată, Sindicatul Europol a cerut, miercuri, intervenţia CSAT, după ce autorităţile din Republica Moldova au anunţat că un avion al contrabandiştilor ucraineni de ţigări ar fi intrat în spaţiul aerian romînesc fără a fi reperat.

Ei au precizat că poliţiştii de frontieră nu au atribuţii pentru a repera şi opri astfel de avioane, chiar dacă luptă împotriva contrabandei. Anul trecut au fost oprite peste 56 de milioane de ţigări.

Patru bărbați au fost reținuți în cadrul anchetei privind avionul de mici dimensiuni care transportase țigări de contrabandă în România, au comunicat, miercuri, polițiștii de frontieră din Republica Moldova. Alți doi au reușit să fugă în momentul intervenției în forță și sînt căutați.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽