Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Cîți apărători ai Mariupolului de la Azovstal s-au predat?

19 mai. 03:50   Război în Ucraina
3503

Ucraina nu a dezvăluit încă informații despre ieșirea apărătorilor săi ai Mariupolului din uzina Azovstal, pentru a nu le dăuna. Totodată, Ministerul rus al Apărării a raportat că aproape o mie de soldați ucraineni au părăsit combinatul Azovstal din Mariupol.

Această informație a fost anunțată de purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării al Federației Ruse, generalul-maiorul Igor Konașenkov.

Armata rusă o numește „predare”, în timp ce partea ucraineană o consideră o operațiune de salvare a garnizoanei Mariupol, în speranța unui schimb de militari.

Potrivit lui Konașenkov, pe 16 mai s-au „predat” 959 de persoane, inclusiv 80 de răniți, dintre care 51 de persoane au fost duse la spitalul Novoazovsk din zona ocupată a regiunii Donețk.

Ucraina nu a dezvăluit încă informații despre ieșirea apărătorilor Mariupolului, pentru a nu le dăuna.


Anterior, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a subliniat că cei mai influenți intermediari au fost implicați în evacuarea din Azovstal. Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, a declarat că operațiunea de salvare a militarilor ucraineni de la uzina din Mariupol „Azovstal” continuă. În același timp, Rusia pregătește o lege care interzice schimbul de luptători ucraineni din detașamentul de forțe speciale Azov care au fost scoși din Mariupol.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав