Preşedintele stiri: 3024
Puterea stiri: 7075

Cîteva localități din Ucraina ar putea rămîne fără încălzire

13 oct. 11:00   În lume
2172 0

Administrațiile regionale de stat din mai multe localități ale Ucrainei au început să discute asupra situației de urgență cauzată de lipsa gazului natural pentru încălzirea instituțiilor și organizațiilor, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Ședințele corespunzătoare ale comisiilor regionale ale TEB și ES au avut loc în administrațiile regionale de stat Khmelnytsky, Zakarpattia și Lviv.

Conform informațiilor PJSC „Lvovgaz”, astăzi pe teritoriul regiunii Lviv există 825 de instituții bugetare care consumă gaze naturale pentru propriile nevoi.

Aceste instituții au peste 4 mii de puncte de măsurare a gazelor naturale, dintre care astăzi sînt incluse doar 986, ceea ce reprezintă 23,4%.

După cum a remarcat șeful departamentului complexului de combustibili și energie, eficiența energetică și locuințele și serviciile comunale ale administrației regionale de stat Lviv, Bogdan Keivan, acest lucru se datorează faptului că cea mai mare parte a instituțiilor bugetare care utilizează gaze naturale pentru încălzire și apa caldă nu au semnat contracte pentru furnizarea de gaze naturale.


„Avînd în vedere durata licitațiilor desfășurate în sistemul transparent și nerealizarea acestora în ceea ce privește determinarea cîștigătorilor, atît din cauza lipsei unui număr suficient de participanți, cît și din cauza fluctuațiilor semnificative ale prețurilor la gaz, avem o situație atît de dificilă în sfera bugetară”, a explicat Keivan.

Imposibilitatea de a asigura începutul sezonului de încălzire a fost anunțată și în Administrația regională de stat Khmelnytsky.

Comisia a menționat că se pregătesc pentru proceduri de negociere cu NJSC Naftogaz pentru a primi gaz la un anumit cost în valoare de 13,6 UAH, fără TVA, pentru instituțiile bugetare.

„Situația din regiunea noastră, precum și din întreaga țară, este destul de critică, deoarece aproape toate instituțiile bugetare au reziliat contractele care au fost încheiate la începutul anului pentru furnizarea de gaze naturale din cauza unei creșteri semnificative a costurilor sale”, a declarat președintele RSA, Serghei Gamaliy.

În plus, potrivit rapoartelor mass-media locale, amenințarea cu întreruperea sezonului de încălzire este valabilă pentru Odessa și Nikolaev.

Astfel, conform datelor „Odessagaz”, 221 de instituții de infrastructură socială au primit deja scrisori cu avertismente cu privire la întreruperea gazelor sau la încălcarea contractelor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X