Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Cîte tancuri este gata Polonia să transmită Ucrainei

27 ian. 14:15   Război în Ucraina
2026 1

Polonia va transmite 60 de tancuri Ucrainei, printre care 14 tancuri germane Leopard, 30 de tancuri PT-91, precum și alte vehicule modernizate.

Despre acest lucru a declarat premierul republicii, Mateusz Morawiecki, relatează Rzeczpospolita.

"Dacă nu vrem ca Ucraina să piardă, trebuie să fim foarte deschiși și insistenți în sprijinul nostru", a subliniat politicianul

Potrivit acestuia, Varșovia a trimis Kievului anul trecut 250 de tancuri. "Dacă Europa dorește o creștere stabilă, pe termen lung, stabilitate și dezvoltare pașnică, trebuie să respingem aceste atacuri barbare ale Rusiei", a spus Moravetsky.
Anterior, șeful adjunct al Ministerului Apărării al țării, Wojciech Skurkiewicz, a declarat că autoritățile poloneze sînt gata să transfere tancurile Leopard în Ucraina în cîteva săptămîni. El a dat asigurări că Varșovia va fi gata să transmită tancurile Kievului atunci cînd soldații Forțelor armate ale Ucrainei (AFU) vor fi instruiți. În opinia sa, acest lucru se poate întîmpla deja peste cîteva săptămîni.

Anterior, guvernul SUA a decis să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina ca parte a unui nou pachet de asistență militară, care va include, de asemenea, muniție, piese de schimb și instruirea echipajelor ucrainene. Potrivit lui Biden, acest pas i-a fost recomandat de șeful Pentagonului, Lloyd Austin, deoarece furnizarea de tancuri "va crește capacitatea Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a-și atinge obiectivele strategice. În același timp, președintele a menționat că Abrams sînt extrem de greu de operat și întreținut. El a promis că Statele Unite vor furniza Ucrainei și piese de schimb, și echipamente pentru tancuri.


Pe 25 ianuarie, Germania a aprobat livrarea tancurilor Leopard în Ucraina. În prima etapă, Kievul va primi 14 tancuri. În plus, pachetul de asistență va include și instruirea militarilor, muniție, întreținere și asistență logistică.

Ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Neciaev, a numit această decizie extrem de periculoasă. Potrivit lui, acest pas al Berlinului duce conflictul la un nou nivel de confruntare.

Între timp, Stoltenberg și-a exprimat opinia că furnizarea de arme și echipamente pentru Ucraina este una dintre modalitățile de a pune capăt conflictului cu Rusia. El a subliniat că calea spre pace este anume prin furnizarea de arme.

2
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий