COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîte miliarde de dolari a pierdut Donald Trump de cînd e președinte

Cîte miliarde de dolari a pierdut Donald Trump de cînd e președinte

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că preşedinţia l-a costat între două şi cinci miliarde de euro, bani pe care i-ar fi cîştigat dacă ar fi continuat să îşi conducă afacerile în loc să intre în politică, informează Agerpres, care citează Reuters. Liderul de la Casa Albă nu şi-a susţinut însă afirmaţia prin dovezi, arată sursa citată.

”Indiferent dacă am pierdut două miliarde de dolari, cinci miliarde de dolari sau mai puţin, nu contează. Nu-mi pasă. Fac asta pentru ţară. O fac pentru oameni”, a spus Trump.

Dacă ar fi să o fac din nou, aş face-o din nou instant, deoarece cui îi pasă? Dacă îţi permiţi, ce mai contează? Donald Trump


Nu există însă dovezi că Trump a pierdut miliarde de dolari de cînd a devenit preşedinte. Averea sa netă de 3,1 miliarde de dolari a rămas neschimbată faţă de anul trecut, a scris în martie revista Forbes.

După ce Trump a făcut o declaraţie similară în august, Forbes a scris că preşedintele ”nu pierde 3-5 miliarde de dolari”, deoarece ”cîştigul său este departe de a ajunge la trei miliarde de dolari”. Deşi averea personală a lui Trump a rămas constantă în ultimul an, el a urcat în lista Forbes a celor mai bogaţi oameni din lume, în contextul în care zeci de magnaţi au suferit pierderi financiare, iar asta în timp ce holding-urile sale imobiliare şi-au păstrat mai bine valoarea.

Spre deosebire de alţi preşedinţi americani recenţi, Trump a refuzat să îşi facă publice returnările de taxe pe venit şi s-a luptat cu Congresul şi cu instanţele să îşi ţină secretă situaţia financiară.

Nemulțumit că nu a găzduit summitul G7 la stațiunea sa

Trump şi-a exprimat nemulţumirea că este nevoit să îşi schimbe decizia de a găzdui summitul G7 din iunie la staţiunea sa de golf din Miami.

Intenţia sa de a organiza evenimentul la staţiunea de golf Trump National Doral din Miami a fost criticată puternic atît de republicani, cât şi de democraţi, care au spus că lasă impresia că profită de faptul că este preşedinte.

Trump a criticat ceea ce el a numit ”această clauză de retribuţii falsă”, o prevedere din Constituţia SUA care spune că preşedinţii şi congresmenii nu trebuie să profite de funcţia lor. Criticii îl acuză frecvent pe Trump că încalcă această clauză privind retribuţiile.

El a spus că ar fi organizat summitul în staţiune sa de golf fără niciun cost pentru contribuabilii americani, dar că acum va căuta alte locuri. ”Dar nu cred că vor fi la fel de interesante sau de bune”, a afirmat Trump.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load