X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Cît de eficientă este injectarea a două doze de vaccinuri de la diferiți producători

5 feb. 2021,, 11:00   Externe
1915 0

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford vor efectua primul studiu din lume privind verificarea eficacității injectării a două doze de vaccin împotriva coronavirusului de la diferiți producători. Este vorba despre primul vaccin pe care voluntarii îl vor primi, de exemplu, de la Pfizer-BioNTech, iar al doilea de la AstraZeneca. La studii vor participa peste 800 de voluntari cu vîrsta de peste 50 de ani, care nu au fost vaccinați, relatează euronews.com.

Profesorul asociat al catedrei de pediatrie și vaccinare a Universității Oxford, Matthew Snape, a menționat că se planifică selectarea participanților la studiu deja în luna curentă, în februarie.

"Acest lucru ne va permite, eventual, în iunie-iulie, să obținem primele rezultate, cel puțin în ceea ce privește producția de anticorpi. Acesta este scopul nostru. Datele studiului ar putea afecta ulterior alegerea celei de-a doua doze de vaccin ca parte a campaniei de vaccinare", a spus el.

Vaccinarea, cu ritmuri diferite, are loc în întreaga lume. Sondajele efectuate în Europa și Statele Unite arată că aproximativ 20-25% dintre francezi, germani și americani pot refuza vaccinarea. Printre motive se numără lipsa de informații sigure despre vaccinuri și neîncrederea în autorități.

Între timp, în Europa examinează din ce în ce mai mult posibilitatea vaccinării cu preparatul rus "Sputnik V". Ungaria a devenit prima țară din UE care a aprobat "Sputnik V". Primul lot de vaccin a sosit deja la client.


Prim-ministrul Ungariei, Victor Orban, a menționat că pentru guvernul ungar, problema achiziționării vaccinului nu este una politică. "Pentru noi nu contează dacă pisica este neagră sau albă, principalul e să prindă șoareci. Folosim vaccinuri occidentale, vaccinuri din țările estice, rusești, chinezești, americane, precum și britanice", a menționat el.

În Portugalia, unde autoritățile înregistrează o scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus, lucrătorii medicali au fost deja vaccinați. În nordul țării a venit rîndul să fie vaccinați și cetățenii de peste 80 de ani și 50 de ani cu boli cronice. În următoarea etapă a companiei vor fi vaccinați 900 de mii de locuitori ai republicii.

Menționăm că, conform unui sondaj efectuat anterior de Noi.md, majoritatea cetățenilor Moldovei pledează pentru vaccinare benevolă.

În același timp, utilizatorii de internet consideră că Moldova poate decide singură cu preparatul cărei companii să vaccineze populația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?