X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Cît costă cea mai scumpă ciocolată din lume?

13 feb. 2019,, 23:30   Externe
4341 0

Unul dintre cele mai scumpe sortimente de ciocolată din lume este produs în Ecuador. 50 de grame se vînd cu patru sute de lire sterline.

Producătorii vor ca amatorii acestei delicatese să se gîndească la desertul preferat ca la un vin bun şi să îl savureze pe îndelete.O bucăţică din această ciocolată este, promit producătorii, o experienţă de neuitat pentru cei care iubesc deliciile din cacao. Tot ei spun că preţul reflectă în totalitate calitatea produsului.

Asta spre deosebire de alte sortimente scumpe, în cazul cărora preţul ridicat este dat de accesorii - ambalaje cu foiţa de aur sau pietre nestemate.

James Le Compte, directorul companiei producătoare: “Misiunea noastră este să aducem ciocolată de origine unică la acelaşi nivel cu vinurile fine şi whiskey-ul şi să o prezentăm într-un fel care se adresează simţurilor clienţilor şi le oferă o experienţă cu totul nouă.”

Originea unică despre care vorbeşte producătorul se referă la faptul ca boabele de cacao folosite provin de la un singur soi de arbore şi doar dintr-o regiune.


Norocoşii care îşi permit un asemenea răsfăţ sînt invitaţi să deguste delicatesa într-o casă-muzeu vizitată cîndva de Fidel Castro. Oaspeţii participă acolo la un ritual inspirat de degustările de whiskey. Fiecare primeşte “mostre” din recolte diferite, plus cleşti din lemn pentru a reduce “contaminarea” bucăţilor de ciocolată.

Ciocolata este ţinută în butoaie în care s-a păstrat, la un moment dat, coniac - pentru a dobîndi un plus de aromă. Dar este produsă în număr limitat - şase ediţii pe an şi cîte o sută de tablete pe ediţie. Delicatesa se vinde extrem de bine în Statele Unite şi în Marea Britanie, în magazinele de lux.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав