X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Cîştigătorul iranian al premiului Grammy, a fost condamnat la aproape patru ani de închisoare

2 mar. 22:00   Externe
2304 0

Shervin Hajipour, cîştigătorul iranian al premiului Grammy, a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare după opoziţia sa artistică la represiunea Iranului împotriva protestatarilor în 2022, relatează dpa.

Cîntăreţul şi compozitorul în vîrstă de 26 de ani a spus pe pagina sa de Instagram vineri că i s-a interzis să călătorească în străinătate pentru doi ani. Pe lîngă închisoare, un tribunal i-a ordonat să producă muzică despre "crimele Americii împotriva umanităţii", scrie digi24.

Iniţial nu au existat comentarii din partea justiţiei cu privire la hotărîre. Hajipour a impresionat milioane de persoane din întreaga lume cu balada sa "Baraye" ("Pentru") în timpul demonstraţiilor declanşate în toamna anului 2022 de decesul tinerei Mahsa Amini după ce a fost reţinută de poliţie, scrie Agerpres.

În cîntec, artistul a dat o voce miilor de tineri, în principal, care au manifestat împotriva politicilor represive din Iran. Protestele au fost cele mai ample din istoria Republicii Islamice şi au atras represalii dure împotriva participanţilor.

La scurt timp după lansarea cîntecului, artistul a fost arestat şi mai tîrziu a trebuit să-şi ceară scuze sub aparenta constrîngere din partea autorităţilor. În urmă cu aproximativ un an, cîntecul a fost onorat cu un Grammy.


În ianuarie, Hajipour a lansat un nou cîntec critic pentru prima dată de la lansarea "Baraye".

0
0
2
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?