Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Ciripitul păsărilor pe cale de dispăriție, în fruntea topurilor muzicale din Australia

16 dec. 2021,, 23:00   Război în Ucraina
2017 0

Un album alcătuit în întregime din cîntece şi ciripituri ale păsărilor australiene pe cale de dispariţie a debutat în primele cinci poziţii ale topului muzical Aria din această ţară, relatează BBC.

Songs of Disappearance îi depăşeşte pe cei de la Abba şi The Weeknd, dar şi pe favoriţii de Crăciun Michael Bublé şi Mariah Carey. Creat de BirdLife Australia, albumul cuprinde cîntecele păsărilor din 53 dintre cele mai ameninţate specii din Australia. Unele sunete au necesitat ore întregi de aşteptare pentru a înregistra un singur ciripit scurt. David Stewart, un specialist în înregistrarea sunetelor din fauna sălbatică, a petrecut mai mult de 30 de ani adunînd sunetele, adesea rar auzite, ale animalelor sălbatice din Australia. Înregistrările sale au fost folosite pe album, transmite Noi.md cu referire la mediafax.ro.

Cînd a fost lansat, pe 3 decembrie, a fost lansată o campanie în reţelele de socializare pentru ca albumul să intre în topurile de vînzări de muzică Aria din Australia - şi a funcţionat.

Songs of Disappearance a intrat în istorie, devenind primul album de acest gen care se clasează în top cinci. Încasările din vînzări vor fi direcţionate către proiectele de conservare ale BirdLife Australia. Una din şase păsări australiene este în prezent ameninţată, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Charles Darwin - adică 216 din cele 1.299 de specii. Studiul, care a inclus contribuţia a peste 300 de experţi în păsări, a constatat că schimbările climatice împing speciile mai aproape de dispariţie.

Songs of Disappearance | news.com.au — Australia's leading news site


Incendiile masive de tufişuri din 2019 şi 2020 au devastat habitatul păsărilor, iar BirdLife Australia estimează că numărul de specii ameninţate a crescut cu pînă la 25%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?