COVID-19 în MOLDOVA

Cipru introduce teste obligatorii de COVID pentru călătorii care vin din Grecia

Cipru introduce teste obligatorii de COVID pentru călătorii care vin din Grecia

Cipru va introduce teste obligatorii de COVID-19 la toate sosirile din Grecia începînd cu 6 august, au anunţat duminică autorităţile sanitare, pe fondul exploziei infecţiilor în Grecia săptămîna trecută, scrie Agerpres, citînd Reuters.

Ministerul Sănătăţii de la Nicosia a declarat că orice călător din Grecia va trebui să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de a călători în Cipru. Ciprioţii şi rezidenţii permanenţi în Cipru ar putea opta pentru un test făcut la sosirea în aeroport.

Insula din estul Mediteranei este una dintre primele ţări care introduce teste la sosirile din Grecia după relaxarea măsurilor de izolare. Grecia încă afişează rate semnificativ mai mici de infectare decît alte ţări europene.

Măsura intervine în vîrf de sezon al vacanţelor. Grecia este o destinaţie populară de vacanţă pentru mii de ciprioţi.

Ambele ţări au ţinut sub control un prim val de infecţii, impunînd măsuri stricte de izolare de la mijlocul lunii martie pînă în mai, dar numărul cazurilor a început să crească după o acalmie de la sfîrşitul lunii mai pînă la sfîrşitul lunii iulie, notează Reuters.

Sîmbătă, Grecia a raportat cea mai mare creştere în 24 de ore, de 110 noi cazuri, în timp ce Ciprul a anunţat vineri 25 de cazuri noi.

Ciprul are un sistem de risc pe trei niveluri grupînd ţările unde deplasarea este fie nerestricţionată, permisă cu un test PCR sau cu un test PCR şi carantină obligatorie de 14 zile. Grecia a trecut acum la categoria "B", de la "A". Lista este actualizată periodic.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load