X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ciocniri violente între poliția cehă și manifestanți, în timpul protestelor antiepidemice

19 oct. 2020,, 13:00   Externe
3429 0

Poliţia cehă a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă duminică împotriva unei manifestaţii violente la Praga contra măsurilor luate de guvern pentru limitarea răspîndirii coronavirusului, scrie Agerpres.

Mai multe mii de manifestanţi, printre care suporteri ai unor echipe de fotbal, s-au strîns la Praga pentru a cere demisia ministrului sănătăţii, Roman Prymula. Manifestaţia a luat o turnură violentă cînd poliţiştii au început să disperseze mulţimea, numărul participanţilor fiind mult mai mare decît cel autorizat pentru adunări publice, scrie safenews.md

“Participanţii au atacat poliţia fără niciun motiv”, a declarat presei şeful poliţiei pragheze, Tomas Lerch, în timp ce un alt responsabil al poliţiei a acuzat ultraşii. “Am recurs la tunuri cu apă, gaze lacrimogene şi petarde”, a spus Lerch, precizînd că în jur de 20 de poliţişti au fost răniţi.

Serviciile de urgenţă au indicat pe Twitter că au acordat îngrijiri unui număr de nouă persoane, iar patru răniţi au fost spitalizaţi.

Înaintea adunării, poliţia a reţinut în jur de 50 de persoane şi a confiscat artificii, bastoane telescopice, boxuri şi arme de foc.


Manifestaţia a fost organizată de asociaţia HON, dar suporterii de fotbal au reprezentat o parte importantă a mulţimii.

Ministrul sănătăţii ‘nu admite nicio opoziţie. Cum îndrăzneşte? Cu cine crede că vorbeşte? Nu sîntem oi, sîntem oameni normali’, a declarat pentru AFP Vlasta Ciencialova, o demonstrantă venită la Praga din estul ţării.

Ministrul Prymula i-a criticat pe manifestanţii pentru ‘dispreţul faţă de munca personalului medical’. ‘Ca rezultat, cred că vom avea sute de noi infectări’, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?